Състоянието на детето не се подобрява

Осиновителката на малтретираното в Пловдив бебе остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд. Жената е обвинена в причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетната си дъщеря на 1 г. и 10 месеца. Магистратите потвърдиха определението на Районния съд в Пловдив, с което спрямо нея е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съмнение за насилие: 2-годишно дете е в кома в пловдивска болница

Анка Михайлова бе арестувана на 24 септември, след като лекари от УМБАЛ "Св. Георги" сигнализираха в полицията, че при тях е постъпило дете, за което има съмнение, че е  малтретирано. То е било в безсъзнание, с множество травматични увреждания - синини с различна давност, следи от ухапвания, черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб.
Към момента няма подобрение на състоянието му.

Според магистратите има реална опасност обвиняемата да извърши друго престъпление при мярка, различна от задържане под стража. 

За подобно престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" в размер от 3 до 15 години. Определението на Окръжнния съд в Пловдив е окончателно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА