Продуцентска къща Palms Music подкрепя редица родни таланти

Нови възможности за изяви в изкуството и нови перспективи пред зрителите на така познатите области като музика, театър, балет, опера, литература. Именно на тази концепция залага продуцентска къща Palms Music. Тя е основана преди почти година, а вече изгражда интригуващо портфолио, с което печели привърженици от различни културни сфери.

За краткото време компанията реализира 5 грандиозни проекта. Същевременно подкрепя и редица родни таланти – скулптори, музиканти, артисти, спортисти. Дейността на Palms Music е насочена към разнородни творчески слоеве, тъй като максимата ѝ е, че изкуството е там, където са хората. Двигателят на продуцентската къща е меценатът Мило Борисов, който изгражда концепция за новаторството в културния живот на страната.

Проектите

Първото спонсорирано от Palms Music събитие е „Сънят на Пилат“ – балет на Старозагорската опера по романа „Майсторът и Маргарита“ на Михаил Булгаков. Изборът пада именно върху него, тъй като балетна мистерия в България не е правена повече от четири десетилетия. По този начин на сцената се възражда жанр, който дава заявка за поставяне на нова традиция.

Още един от фактите, който прави „Сънят на Пилат“ специален, е, че композиторът на оригиналната музика – Стефан Димитров, я замисля 20 години и я реализира за 4. Интерпретацията на хореографията, костюмите и звуковите и визуалните елементи е в крак с времето, като за тяхното съставяне се залага на едни от водещите имена в страната и чужбина в балетното изкуство. Работата им по модернистичната визия довежда и до успех от 24-минутното ръкопляскане на бис при премиерата в НДК.

Продуцентската компания помага в популяризирането и на балета „Спящата красавица“ по Чайковски, който също е част от програмата на Старозагорската опера. Palms Music работи активно с операта, тъй като историята ѝ в града е близо век, а през последното десетилетие, след възстановяване от пожар, се възражда и поставя едни от най-интригуващите заглавия в страната. По този начин дава заявка за нова ера в оперното изкуство в България – елемент, който е ценен от продуцентската къща.

Palms Music подкрепя активно и самостоятелни творци с новаторски проекти. Така с помощта на компанията се реализира коледен музикален рецитал на пианиста Иван Янъков, както и юбилейният концерт на Иван Тенев с едни от най-запомнящите се гласове на българската естрада, и работата по нова изложба на скулптора Александър Давидов.

Само за месец и половина успява да се осъществи и един от най-успешните мегапроекти на продуцентската къща – спектакълът-бенефис „Сън“. В него участват Златните момичета по художествена гимнастика, които печелят не само злато на Олимпийските игри в Токио, но и от всички шампионати. С музика на живо, светлина, 3D мапинг, съчетавайки се технологията с таланта на гимнастичките и изпълнението на редица артисти, се получава невероятно изживяване за публиката.

Само след дни е и концерта и майсотрски клас на Иван Янъков в Национлана музикална академия. И двете събития са продуцирани от Palms Music.

Първото ценно отличие

В спортно направление, в частност художествената гимнастика, екипът на Palms Music продължава с работата си чрез партнирането при организацията на друг грандиозен проект - Световното първенство 2022. То стартира в София на 14 септември, а времето за подготовка бе едва няколко месеца. Заради рекордния брой участници от 62 страни, осъществяването на събитието представлява огромно предизвикателство, но крайният резултат е повече от успешен.

За организационната и финансовата подкрепа Мило Борисов и Palms Music получиха и първа значима награда – медал за усърдна работа от президента на ФИГ Моринари Ватанабе.

Напред към бъдещето

В бъдещите си проекти компанията ще продължи да залага на събития, които оставят отпечатък върху културната среда в стратата, като подкрепя творци в различни сфери. Концепцията занапред ще бъде насочена към креативни и обосновани иновативни идеи в областта на музиката и изкуството.