Темата “Русия - Украйна” и отражението върху силите САЩ и Китай коментираха трима чужденци, избрали България за свой дом

Какво събра американец, руснак и китаец в студиото на “На фокус”? 

Темата “Русия - Украйна” и отражението върху силите САЩ и Китай коментираха бизнесменът Кенет Лефковиц, студентът Петър Танев и преподавателят по китайски Крис Чен.

"За мен е изумително това, което се случва. Синът ми е на 16- малко по-малък от възрастта за мобилизация.  Не сме виждали такова развитие в международен план в близките години”, споделя Кенет Лефковиц, който живее в България от 27 години. Той признава, че в началото на войната е обмислял да напусне страната ни. 

“Китай е заел миротворческа позиция. Връзката им с Русия е изцяло по отношение на бизнеса. Китайската култура подкрепя мира”, коментира Крис Чен, преподавател в китайска езикова школа.

По думите на американеца Кенет Лефковиц, американските анализатори разглеждат отношенията между Русия и Украйна като “генерална репетиция” за по-нататъшни действия. 

Руснакът Петър Танев, който е с двойно гражданство, споделя, че помага на свои приятели в Русия, които са мобилизирани и искат да напуснат страната. За делото си у нас и в Русия обаче получава заплахи за семейството си. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.