Кампанията стартира в началото на пролетта със засаждането на 25 декара нови гори

Водещият български производител на електроуреди за дома ЕЛДОМИНВЕСТ празнува своята 35-годишнина. За отбелязването на събитието компанията постави началото на национална еко-инициатива за създаване на нови гори, под надслов ВИЕ КУПУВАТЕ УРЕД ЕЛДОМ - ЗАЕДНО ЗАСАЖДАМЕ ДЪРВО!“.

Кампанията стартира в началото на пролетта със засаждането на 25 декара нови гори. Първата акция се осъществи край село Бистренци, област Русе със съдействието на „Северноцентрално Държавно Предприятие”. Близо до село Камен бряг, област Добрич се проведе и втората акция с подкрепата на „Североизточно държавно предприятие. В двете залесявания освен служители и партньори на ЕЛДОМИНВЕСТ се включиха и редица доброволци.

В края на месец октомври (29.10.2022) ще се организира третата по ред акция от кампанията в партньорство с „Югозападно държавно предприятие”. Залесяването ще се извърши близо до село Златуша, община Божурище, област София.

Планирани са още акции за засаждане на нови дръвчета в районите на:

  • „Южноцентрално държавно предприятие“ на 05.11.2022 г. в село Стражевци, община Кърджали, област Кърджали.
  • „Югоизточно държавно предприятие“ на 12.11.2022 г. в град Малко Търново, община Малко Търново, област Бургас.
  • „Северозападно държавно предприятие“ на 19.11.2022 г. в град Своге, община Своге, област София.

Всеки желаещ може да се включи като доброволец в акциите и да участва в създаването на нови гори в България.

Подробна информация за кампанията „ВИЕ КУПУВАТЕ УРЕД ЕЛДОМ - ЗАЕДНО ЗАСАЖДАМЕ ДЪРВО!“ и форма за записване на доброволци ще откриете на сайта на ЕЛДОМИНВЕСТ: https://eldominvest.com/35-godini-eldom/

ЕЛДОМИНВЕСТ през дългогодишната си история се е утвърдил като екологично отговорна компания. Уредите ЕЛДОМ са енергоспестяващи, а за производство им са вложени екологично чисти материали и технологии. Днес те работят в повече от пет милиона домакинства в България и в над 35 държави в различни краища на света.