Лидерът на формацията смята, че нови избори са единственото решение

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов смята, че Румен Радев полага усилия да се избегнат избори малко след Нова година.

„Възраждане” няма около какво да се обедини с другите партийно представени формации, тъй като първите две предложения са били за оръжие за Украйна и за приемане на еврото. Според него нови избори са единственото решение в тази ситуация. Костадинов е на мнение, че трябва да се работи за това хората да бъдат убедени да гласуват.

Донев: „Ин хаус” поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства

Той заяви, че удължаването на бюджета за следващата година не е добро решение. Костадинов смята, че след като министърът на финансите Росица Желева е заявила, че няма да внася бюджет за 2023-а и няма да има нужда от актуализация, мнението на депутатите е без значение.

Намаляването на цената на горивата в България с 1 лв. противоречи на единната европейска политика, според Костадинов, тъй като не може да се налага ограничение на една фирма. За „Възраждане” решението е намаляване акциза на горивата.

Ако са били приети мерките на „Възраждане”, предложени миналата година инфлацията в България щяла да бъде по-ниска, но тя е двойно по-голяма от тази в другите държави от ЕС, твърди Костадинов.

Зарков: Създаваме разследващ орган за корупцията по висшите етажи на властта

За „Газпром” лидерът на „Възраждане” смята, че България ще бъде осъдена от Арбитражния съд за неизпълнение  на договора за доставка на газ. Костадинов е на мнение, че трябва да се премахне либерализацията на пазара на енергия.

По повод хартиената бюлетина Костадинов потвърди, че е категорично против.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.