Голямо разочарование е служебният кабинет да не внесе бюджет, смята депутатът от "Продължаваме Промяната"

Удължаването на бюджета за 2022 г. и през следващата година е признание, че той е наистина добър. Това заяви за "Твоят ден" Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната".

"Голямо разочарование е служебният кабинет да не внесе бюджет. Това е бягане от отговорност. Вчерашното заседание беше пълно с политическа пропаганда за плашене на хората. Когато се добавят 4-те скрити млрд. приходи и бъдат извадени 3 млрд. разходи, които няма как да се случат, дефицитът може да до 3%", посочи той.

Димитров: От служебния кабинет са преценили да не изпълнят закона, като не внесат бюджет

По думите му Велкова е казала, че дефицитът е под одобрения и ще бъде около 2%. "Чисто процедурно депутатите могат да направят предложение за новия бюджет, но внасянето му е работа на изпълнителната власт в лицето на МФ. Има ясни указания от партиите кои са посоките, в които държавата трябва да се развива", коментира Сабрутев. И допълни, че част от мерките на ПП трябва да бъдат заложени в държавния бюджет, иначе няма как да се реализират. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.