Какви ще са намаленията на фона на инфлацията

Минимум две седмици преди Черния петък е желателно клиентите да се ориентират в цените на пазара, за да може в деня на големите разпродажби да знаят дали намаленията са реални. Това съветват от Асоциация „Активни потребители”.

„Търговците, които си разчитат на репутацията, да се развиват във времето, да си имат лоялни клиенти, те няма какво да хитруват. Тези, които хитруват, те са по-малко, но за сметка на това могат да огорчат кацата с една лъжичка и те стават по-изобретателни”, коментира Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители”.

Големият бум в електронната търговия запазва същите нива като тези по време на пандемията.

„Има определени търговци, които акцентират върху онлайн промоциите. Много често това се случва при техниката, при някои дрехи. Но има стоки, които са в толкова конкурентни ниши, че е много трудно те да бъдат по-намалени от цените, на които ежедневно се продават. Те не позволяват такъв тип промоция”,  допълни Петър Панчев от Българската асоциация за електронна търговия.

В България почти няма оплаквания за забавени доставки.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.