Той обясни какви познания са нужни, за да си професионалист

Известният съвременен арт колекционер Фредерик де Голдшмит изнесе лекция у нас. Той представи дейността си отвъд бизнеса, като разказа какви познания и страст, са нужни на професионалния колекционер. Тук е по покана на Веселина Сариева.

„Дойдох в България, за да представя принципите си за водене на колекция. Смятам, че е изключително важно да има такъв тип обмен и приемственост с по-младите колекционери и любители на различните видове изкуство”, разказа колекционерът Фредерик де Голдшмит.

Страстта му да колекционира идва от неговата баба. Тя е имала колекция от творби на художници, част от течението на импресионизма.

„Когато тя почина, ми завеща една от своите картини. За мен тази творба беше прекалено ценна и носеше голяма отговорност. Не исках да я показвам. Съхранявах я на сигурно място”, сподели още колекционерът. Започва да колекционира през 2008 г. Проследява развитието на колекционерството в Белгия, тъй като то е най-развито там.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.