Той ще отговаря за общо 5 престъпления

Разпоредителното заседание по делото „Семерджиев“ се отлага за 12 декември. Причината е постъпила молба от адвоката на обвиняемия, от която става ясно, че за 29 ноември е призован по дело във Видин, станало преди уведомяването му за това заседание, съобщиха от съда.

СПЕЦИАЛНО: Семерджиев изскочил от джипа за 17 секунди и побягнал след катастрофата

Семерджиев ще отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г. В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 км/ч в градски условия, където ограничението е до 50 км/ч, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

Скандални разкрития за Симона Радева и полицейския чадър над Семерджиев

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС