Президентът все още не е обявил решението си ще наложи ли вето на хартиената бюлетина

Президентът все още няма отговор дали ще наложи вето на хартиената бюлетина, но вече е ясно, че от ГЕРБ, които гласуваха “за” промените, може и да подкрепят евентуално вето. 

Сутринта лидерът на ГЕРБ заяви категорично в ефира на NOVA: “Ако президентът наложи вето ние ще го подкрепим. Ще помоля депутатите да го подкрепят”.

Няколко часа по-късно подкрепа се промени в готовност за нови разговори. 

Президентът, обаче, не е готов с решението си. 

Политическите престрелки по върховете на държавата продължават (ОБЗОР)

“Аз изобщо не се ръководя от това кой лидер на партия какво мисли. Ръководя се единствено от законите и Конституцията на страната. Моите експерти работят и се надявам скоро да разберете какво е мнението ми”, отговори Радев.

А Бойко Борисов се обърна и към лидера на БСП Корнелия Нинова. След като БСП, ГЕРБ и ДПС  заедно гласуваха връщането на изборната бюлетина. 

“Вчера слушах Нинова, тя не благодари на ГЕРБ, не благодари на тези 67 депутати за това, което направиха – да подкрепят нейния закон. Точно обратното, бързо го забрави”, каза Борисов. 

БСП са категорични - ако има вето, отново ще гласуват “за” промените. 

Скандал в парламента заради Шенген

“Трудно ми е да следя мисълта на г-н Борисов и спрях да се напрягам. Сутрин казва едно, на обяд - друго, вечерта - трето”, отговори Нинова.

И твърдят, че общото гласуване за изборния кодекс няма да прелее към подкрепа за първия мандат на ГЕРБ.

“Ако ни поканят на среща ще отидем, за да го заявим очи в очи “, категорична бе Корнелия Нинова.

Нито кандидатурата на проф. Габровски, нито възможната промяна в решението на ГЕРБ за Изборния кодекс ще доведат до обрат при “Продължаваме промяната”. 

Президентът: Лъжата разбива политическата система и обществото

“Проф. Габровски има добра репутация в своята си професия, но за съжаление реалните решения няма да се взимат от него”, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков. “Участията по студиа показват, че истинските решения ще взема г-н Борисов”, допълни Петков. 

Ако ГЕРБ върнат първия мандат и се стигне до втори, от “Продължаваме промяната” няма да предлагат правителство. Стъпка, която “Демократична България” не намират за правилна. 

“Възраждане” отново повториха - правителство с мандат, различен от техния, няма да подкрепят. 

“Всичко, което е пагубно за българската икономика, но е в интерес на Западна и Централна Европа, се прокарва от следващото правителство на евроатлантическата тълпа”, коментира Цончо Ганев от “Възраждане”. 

“Български възход” заявиха, че остават готови за разговори с всички. ДПС отказаха коментар.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.