„Видя се кой отдаде на концесия нефтеното пристанище в „Росенец” на цената на 2 магазина в мола”, заявяват още от ПП

„Видя се кой остави „Лукойл” години наред да не плаща данъци в България. И кой отдаде на концесия нефтеното пристанище в „Росенец” на цената на 2 магазина в мола”. Това се казва в позиция на „Продължаваме Промяната” след критика от Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви на брифинг, че днес в парламента е наблюдавал нова коалиция - „Лукойл”. Той посочи, че партиите в нея - „Продължаваме Промяната”, БСП, „Възраждане” и „Български възход”, в Комисията по енергетика не са подкрепили да се връща един лев на потребителите от дизел и бензин A95.

Борисов: Коалицията „Лукойл” в НС не подкрепи да връщаме 1 лев на българските потребители

„Това са четирите проруски партии. Те продължават да искат милиарди долари да изтичат през „Газпром” и неговите дъщерни фирми, както и от „Лукойл”, през неговите дъщерни фирми, за войната, която Путин води в Украйна”, каза по-рано днес Борисов.

От ПП заявяват, че първи са внесли проект на решение за проблема с високите цени на горивата. „Нашето предложение дава възможност да се възползваме от дерогацията, която кабинетът „Петков“ договори. Тя забранява износа на горива, произведени от руски суров петрол, за да може ценовото предимство на горивата да остава тук в България, за българските потребители, както и събраните допълнителни приходи от данъци и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на компенсации”, е позицията на партията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.