В протестните действия ще се включат над 1100 служители

Екипът на авторитетното издание "Ню Йорк Таймс" се готви за 24-часова стачка, в която ще се включат стотици журналисти и други служители. Това ще е първата подобна проява на недоволство във вестника от над 40 години насам, съобщава БТА. Причината - спорове за заплати и допълнителни придобивки между служителите и ръководството.

Журналистите от нюзрума и други членове на новинарската гилдия на Ню Йорк казват, че им е "дошло до гуша от пазарлъците, които се проточват от изтичането на последния им договор през март 2021 година". Миналата седмица профсъюзът обяви, че над 1100 служители ще стачкуват, ако двете страни не постигнат споразумение.

"Все още има голяма пропаст между нас по икономически и редица други въпроси", казва финансовият репортер Стейси Каули.

Не е ясно как това ще засегне отразяването на новините. Служителите планират да се съберат днес следобед пред сградата на вестника край "Таймс Скуеър".

Говорител на вестника каза пред Асошиейтед прес, че компанията ще продължи да произвежда съдържание, благодарение на международните репортери и други журналисти, които не са членове на профсъюза. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.