Всяко пето дете в България няма достъп до книги

Стотици деца ще получат мечтаната книга за Коледа. Това ще се случи благодарение на кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!”. Тя се провежда за втора поредна година. Инициатор е Национална мрежа за децата, в рамките на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

„Дечицата, които нямат достъп до книжки, дават своите лични желания, най-желаната книжка, която искат да получат и оттам хиляди щедри българи си избират дете, на което да направят  този специален подарък”, разказа Десислава Ангелова, експерт „Бизнес развитие и дигитални комуникации”, НМД.

На сайта на кампанията има списък с книгите, които децата мечтаят да получат за Коледа. „За децата книжките са не целият свят, а хиляди светове. Децата, които нямат достъп до книги , са деца в риск от бедност или попаднали в бедност. Причините са разнообразни”, допълни Десислава Ангелова.

Най-малките искат да чуят звуци на животни, по-големите пък избират книги за личностно развитие.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.