В нея се поставя акцент върху отношенията майка-дъщеря

„Виктория” е новият театрален проект на  режисьора и драматург Йордан Славейков.  Проектът се ражда по време на пандемията.  Виктория е бивша провинциална, театрална актриса и едно момиче, което жадува за майчина любов.

„Виктория е много конкретен образ, родил се във въображението ми по време на пандемията. Също така тя е обобщен образ на всяка жена, която може да попадне в нейната ситуация. Жена, която до последно жадува майчината любов и се сблъсква със стената, която майката слага пред себе си”, разказа режисьорът Йордан Славейков.

Пиесата е преведена на няколко езика. Главната роля се играе от актрисата Деница Даринова.

„Опитвам се да разбера жената и мотивите, които я движат. Това е съвсем естествено за твореца- любопитство, естествено за мен. Виктория при раждането си е имала сестра близначка, която е умряла. И цялата любов е насочена към онова дете, което липсва. Ние можем да си нафантазираме, че този, който отсъства, автоматично става добър”, допълни режисьорът.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.