Момичето е с детска церебрална парализа и нарушено зрение

„Българската Коледа” помага на 4-годишната Гергана Кузманова, която се ражда в края на шестия месец. Месец след това получава мозъчен кръвоизлив. Момичето е с детска церебрална парализа и има нарушено зрение.

„След мозъчния кръвоизлив казаха, че има увреждане на мозъка, но никой не можеше да каже прогнози. Впоследствие започнахме рехабилитация. И от шестия месец постоянно ходим някъде”, разказа майка на Гергана- Славея Куздова.

Диагнозата детска церебрална парализа е поставена, когато Гергана е на година и шест месеца.

„При нея не е толкова тежка степен. В нейния случай долните крайници са засегнати. Има скъсяване на сухожилието, което се намира отзад. Нужни са постоянно терапии. Денят ни минава в терапии”, допълни Славея Куздова.

„Българската Коледа” помага на семейството два пъти.

„Тази година кандидатстваме за втори път и получаваме одобрение. Парите получаваме за водна рехабилитация. За няколко месеца ние можем да си помагаме, благодарение на хората, които даряват и помагат”, разказа още майката на Гергана.

Повече гледахте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.