Малките Елеонора и Димитър са с детска церебрална парализа

Вече десета година кампанията „Българската Коледа” неизменно е част от живота на едно семейство. Инициативата е истинско спасение за родителите на близнаци от Габрово, които се раждат с церебрална парализа. Животът им е безкрайна борба, но кампанията им дава шанс и сили да продължават да се борят.

„Българската Коледа” помага на 4-годишната Гергана, която се ражда в края на шестия месец

Преди десет години Светлана и Светозар Захариеви стават родители на близнаци - момче и момиче. „Нашите деца са дълго чакани - 12 години от инвитро процедури”, сподели майката. Близнаците обаче се раждат преждевременно. „Аз се влоших, без да разбера, и се родиха края на седмия и началото на осмия месец”, посочи Светлана.

10-годишните Елеонора и Димитър са с детска церебрална парализа, по-силно изразена в долните крайници. „Десет години постоянна борба, нонстоп рехабилитация. Момиченцето ни се възстанови преди пет години и проходи”, добави майката.

„Българската Коледа” помага на момиченце със синдром на Силвър-Ръсел

Прохождането на малките Ели и Митко е чудо, което се случва бавно. Чудо, за което са нужни много средства. „Мечтата на всеки родител, в такова положение, е детето му да проходи. Държавата ме подпомага с 12 клинични пътеки, но за нашия случай са твърде малко и затова всяка година разчитаме на „Българската Коледа”. Подадохме нужните документи и веднага ни приеха. Вече десета година са плътно до нас и много ни помагат”, каза Светлана.

Молбата на семейство Захариеви до Дядо Коледа е една – хората да бъдат по-добри. „И всеки човек, който в трудни времена подаде ръка на такова дете, да знае, че доброто се връща. Децата заслужават, те са бъдещето”, призова майката на близнаците.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.