„Година и половина живяхме в дома ми в Белград. Но след „Игри на волята: България“, решихме да се преместим тук“, споделя победителят в риалитито

Алекса Ерски и половинката му, олимпийската шампионка по борба Елица Янкова гостуваха на Лора Крумова, за да разкажат за коледните традиции, които спазват, за борбата като начин на живот, за любовта като най-висшата ценност и за плановете си за бъдещето.

„Празнуваме Коледа по два пъти, тъй като в Сърбия се празнува по старому – на 6 януари. На 24 декември, за Бъдни вечер сме си в България, на Коледа на 25 декември също сме тук. През януари отиваме в Сърбия“, разказва Елица. И допълва: „Моята Коледа от детството я помня със събиранията на село във Варна, със снега, с карането на шейни. Моето село се казва Долище и там се събирахме цялото семейство.“

Виктория: Да си домакин в „Черешката на тортата“ е като да си цял ден на Арената на „Игри на волята“

„Година и половина живяхме в дома ми в Белград. Но след „Игри на волята: България“, решихме да се преместим тук. Ще бъде по-лесно на Елица, за да е по-близо до семейството и приятелите си“, споделя големият победител в четвърти най-екстремното риалити.

„На мен Белград ми харесва. Не го усещам като чуждо място. Традициите, манталитетът и характерът, който имаме са сходни. Все пак и Варна и Белград се намират на 400 км от София. Единственото, което ми тежи е да съм далече от приятелите си“, допълва Елица.

Двойката се среща на лагер за борци в Белмекен. Той е на лагер, а тя с приятелки на почивка. Алекса разказва, че Елица го е забелязала първа. Били на сауна с останалите съотборници, слушали музика и разпускали. Първото, с което я привлякъл, било песен, която изпял.

„Както казват: „Който пее, зло не мисли!“, а Алекса изразява добротата чрез песните си“, категорична е Елица.

Двамата никога не са излизали един срещу друг на тепиха, но са категорични, че спортът възпитава, учи да оценяваш нещата от живота. Борбата те учи на ценности, които пренасяш в отношенията с любимите хора, с приятелите.

Един от треньорите на Алекса е българин – Стоян Добрев, а самият той признава, че вече повече от 5 години е свързан с България. „Той е един от най-добрите треньори и лагерите с националния отбор са тук – в Белмекен, в Тетевен, в Самоков. Всяка година по три месеца изкарвам тук. Усещам повече любовта на българите към сърбите, отколкото обратното. Семейството ми се радва на Елица и на моя избор. Досега съм живял с родителите си и с брат си. Но идва моментът да се отделиш и да създадеш свое. Ако си намерил правилния човек. А аз успях“, категоричен е Алекса.

Участници от „Игри на волята” се включиха в Коледен турнир с деца със специфични нужди

За голямата победа в „Игри на волята: България“

„Усещам емоциите на всички участници и ми се искаше всички да спечелят, което е невъзможно, особено в този формат. Не вярвах, че ще победя, защото съм чужденец. Миналата година спечели руснак. Изглеждаше ми невъзможно. Още не сме решили какво ще правим с наградата. Ще помислим, защото искаме да живеем тук и не е лошо да имаме хубав старт“, споделя той.

На финала на най-екстремното риалити Алекса изпълни една много хубава песен, свързана с войната. „Един мъже пее как войната е свършила и се връща вкъщи. Вижда отдалече своята малка къщичка и няма търпение да прегърне жена си и любовта. За първи път изпях тази песен тук в България и не е невъзможно нашият дом да е точно тук в София“, разказва големият победител.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.

Екстремното приключение "Игри на волята: България" продължава да търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг за следващия сезон на www.nova.bg/igri.