Те премериха сили с тях на футболния терен

Участници от „Игри на волята” се включиха в коледен турнир с деца със специфични нужди. Двата отбора премериха сили на футболното игрище.

„Идеята произлезе от това, че светът е футбол и ние решихме да покажем, че нашите деца могат да играят и те футбол, могат да се забавляват и могат да имат същата воля, както имат и тези момчета и момичета от „Игри на волята””, разказа Величка Александрова, СК „Адаптирани спортове”.

Появата на участниците от „Игри на волята” е била пълна изненада за децата.

„Много се зарадваха децата като видяха тези гости и съм благодарна, че ги направихме много щастливи. Спортът е най-голямото социално явление. Спортът е нещо уникално за тези деца. За това специалистите, които излизат от нашия сектор, целта ни е да можем да ги вдъхновим да правят спорт за тези деца”, допълни Величка Александрова.

Има и специален отбор по адаптирано плуване. То се отразява не само на физическото развитие на децата със специфични нужди, но и върху психоемоционалното им състояние.

„При тези деца е необходимо да има едно приобщаване. Това приобщаване ще го направим, ако се съюзим, ако всичките се разгърнем и направим една мрежа, за да може тези деца да тренират”, допълни Величка Александрова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.