Как да постигнете финансовите си цели по-бързо или да се защитите от финансови несгоди

Парите са жизнената сила на съвременното общество и научаването да ги управлявате може да бъде разликата между финансовия успех и провала.

С цени, по-високи от всякога, може да не изглежда, че малките лишения правят много, но всъщност могат много да ви помогнат да спестите пари.

В тази статия специалистите от Изикредит споделят как дори и най-малките лишения могат да се натрупват с течение на времето, за да ви помогнат да постигнете финансовите си цели по-бързо или да се защитите от финансови несгоди. 

Готвене у дома

В ден, пълен със служебни предизвикателства, крайни срокове и курсове по рисуване на децата, сякаш не остава много време за готвене у дома. Яденето навън дори само на обяд може сериозно да разклати бюджета. Решението за това е готвене у дома. Не си представяйте обаче как прекарвате пред печката часове наред, запасани с престилка на цветя.

Съвременното готвене е умно, бързо и здравословно - печено месо, задушени зеленчуци, супи. Стават лесно и са изгодни.

Пазаруване при нужда, а не от скука 

Да борим скуката с шопинг остана в миналото. Впрочем, дори в години без икономическа криза безцелното харчене на пари не е било оправдано. Сега, когато всеки лев е ценен, ограничаването на излишните покупки е повече от наложително.

Купувайте нова вещ едва когато старата, която ползвате, вече спре да ви служи и сте направили всичко възможно да я поправите.

Тогава се огледайте за изгодни оферти и изберете новия си уред с високо качество, за да ви служи по-дълго. Ако сумата е прекалено голяма, за да я платите накуп, може да разгледате всички бързи кредити и да изберете вариант за финансиране, който да подхожда на доходите ви.

Така ще се сдобиете с нещо наистина желано, с добро качество, и ще му се радвате по-дълго.

Предвижване без автомобил

Карането на автомобил в града вече се превръща в огромен разход и на време, и на пари. Задръстванията са почти през целия ден, а цените на горивата и поддръжката на автомобила са се повишили неколкократно.

Разгледайте добре всички възможности за придвижване с градски транспорт или пеша и не се изкушавайте да скачате в колата всеки ден.

Вече има удобни приложения, в които лесно да проверите маршрута, разписанието на градския транспорт и времето, което ще ви отнеме да стигнете до там. Ще се изненадате колко често автомобилът всъщност е най-бавният (и скъп) начин за придвижване, особено ако търсите място за паркиране.

Само с тези малки промени - готвене у дома, пазаруване при нужда и пътуване с градски транспорт вместо с автомобил, още в края на този месец ще усетите чувствителна  промяна на финансовото си положение.

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.