Депутатът от ПП обаче е оптимист за съставянето на кабинет с третия мандат

Ние с ГЕРБ няма как да участваме в управление заедно. Това категорично заяви в студиото на „Събуди се” депутатът от „Продължаваме Промяната” Радостин Василев.

Той определи като „категоричен победител” партията на Бойко Борисов на последните избори, но подчерта, че винаги вината за проваления мандат носи първата политическа сила. Василев не скри, че е оптимист за съставянето на кабинет с третия мандат, но посочи, че според него това ще е голям компромис за България.

„Мандатът ще бъде интересен от гледна точка на това, че е възможно трайно несъвместими политически субекти, които нямат нищо общо помежду си, изведнъж, в името на националното спасение, да се прегърнат”, коментира той, без да прогнозира у кого е възможно да отиде третата папка от Румен Радев.

По думите му партиите, отразяващи статуквото, и тези, търсещи промяна, имат „екзистенциални различия в разбиранията за правене на политика”. Според народния представител е било очаквано, че Декларацията на ПП няма да бъде подкрепена от мнозинство в парламента, но неочаквана е била липсата на дебат по приоритетите за страната.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.