Ръководителят на руската компания „Вагнер” обяви отново, че силите му са „освободили” миньорския град

Ръководителят на руската частна военна компания „Вагнер” обяви отново, че силите му са „освободили” напълно миньорския град Соледар в Източна Украйна.

Приближеният до Владимир Путин Евгений Пригожин добави, че бойците му са убили около 500 украински войници. Изявлението му от снощи дойде само минути след изказване на украинския президент Володимир Зеленски, в което той реагира с насмешка на твърденията, че руските сили са установили контрол над част от града.

Зеленски добави, че битката за Соледар продължава. Руската армия се опитва да прекъсне пътищата за снабдяване на украинските сили, за да установи контрол над цялата Донецка област и едновременно с това да атакува съседния град Бахмут, посочват от украинското командване.

„Сега терористичната държава и нейните пропагандисти се опитват да представят, че част от нашия град Соледар – почти напълно унищожен от окупаторите – е някакво постижение за Русия. Те вече представят това на обществото си по такъв начин, че да се подкрепи мобилизацията и да се даде надежда на тези, които подкрепят агресията. Но боевете продължават. Донецкото направление устоява”, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.