По думите му си е платил глобите за своето нарушение

"Опитах се, доколкото мога, да запазя личния си живот и затова не подадох имуществена декларация. Въпреки че всичко, което притежавам, е изработено абсолютно законно и абсолютно доказуемо и то пред вашите очи. Направих това, защото не исках да давам повод за сеир и да задоволявам жълто любопитство. Но не съм бил прав, защото законът важи за всички. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Причина за това изказване е обвинението, че той не е подал задължителната за лицата, заемащи висши публични длъжности, имуществена декларация.

По думите му си е платил глобите за това нарушение и сега ще подаде имуществената си декларация пред КПКОНПИ в законоустановения срок.

Слави Трифонов обясни защо не е подал имуществена декларация

Според Трифонов в начина, по който е спечелил парите, които има, не е нарушил никакъв закон, платил си е данъците. 

По-рано той беше обяснил, че ИТН по закон трябва да получава субсидия от 8 лева на получен глас, т.е. откакто е активна политическа партия, тя е трябвало да получи 4 229 032 лева под формата на субсидия. "Защото такъв е законът. Обаче, по морал, беше проведен референдум, на който вие ясно се изразихте, че субсидията трябва да е 1 лев. И затова ние сме върнали 3 755 528 лева от вашите пари в държавния бюджет. Защото така е морално", заяви той.

Стана ясно, че за втора поредна година лидерът на "Има такъв народ" не подава задължителната имуществена декларация.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.