Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори, смята той

Избледнява ПП, засилва се авторитета и ролята на ДБ. Голяма част от симпатизантите на ДБ са дълбоко разочаровани от ПП. В това обединение лидерството трябва да се придвижи към Христо Иванов, така би било здравословно. Това каза за "Офанзива" културният антрополог Харалан Александров.

"Очевидно започваме да изпадаме от европейския си път, имаме проблем със Шенген, вероятно ще се провалим и за еврозоната. Способността да се конструират бъдещи проекти изведнъж изчезна. Политическото време, в което живеем е от днес за утре или до другиден най-много. Никой не се ангажира да произведе обща картина за бъдещето. Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори", обясни Александров.

Александров: Хората активизираха рефлекс за оцеляване при нефункционираща държава

Според него е притеснително, че все по-масови стават твърденията, че нищо не зависи от България. "Това е причината за апатично и депресивно състояние на духа у хората. Всеки участник в парламента направи най-доброто, за да изпълни своята задача с цел предизборна реклама. Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори. Толкова сме фрагментирани, че имаме нужда от стъпка към обединение, затова Кирил Петков е прав. Трудно ще е да се обединят с ГЕРБ за проевропейско управление", коментира той. 

По думите му рейтингът на президента бележи устойчив упадък. "Най-накрая отговорността съвпадна с властта и хората разбраха, че Радев управлява. Всичко, което се случва в държавата вече е персонална отговорност на президента, отколкото на служебното правителство", посочи Александров. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.