Нямам никакво съмнение, че ще съберем подписите, за да има пряка демокрация, заяви представителят на "Има такъв народ"

Ще бъде трудно да се събират подписи за референдума. Въпреки студа мнозина се подписаха заради идеята, независимо дали е от ИТН. Няма да има концентрация на власт в един човек при президентска република. Нямам никакво съмнение, че ще съберем подписите, за да има пряка демокрация. Това каза за "Офанзива" Пламен Данаилов от „Има такъв народ“.

"Смяната на политическата система съм убеден, че трябва да се случи. Това е от нещата, които ме накараха да се присъединя към партията преди 3 години. Доверието към институциите е на критично ниско ниво, единствената, която го е запазила, е президентството. Идеята за президентска република не е свързана с конкретна личност, а с нуждата от промяна. Юридически екип изготви въпроса за референдума, няма да има проблем с него", коментира той. И не отговори дали Петър Илиев е бил в него.  

Данаилов: Със служебно правителство ЕК няма да предоговаря ПВУ за въглищните централи

По думите му ИТН има убедеността, че ще се свика Велико Народно събрание. "Надяваме се да не ни бъде приписано неизлъчването на правителство. Доста преди да се знае това, ние бяхме създали Инициативен комитет за референдума. Tрябва да има убедителна и силна кандидатура за президент при смяна на политическата система", подчерта бившият зам.-министър на енергетиката. И уточни, че ИТН не е отговорила на исканията на народа за промяна. 

Данаилов обясни, че никога не е напускал „Има такъв народ“, а Каримански се е оттеглил и тогава е станал съветник на финансовия министър. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.