В началото на новата седмица застудяването ще продължи

В събота ще бъде облачно, ветровито, с валежи от сняг. Значителни по количество ще са в Северна България и планините, където ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°. Това съобщиха от "Дарик".

Жълт код за потенцилано опасно време е обявен в почти цялата страна в събота. В областите Плевен, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Кюстендил, Перник и София-град жълтият код е за силен северозападен вятър с пориви до 20-22 m/s.

В началото на новата седмица застудяването ще продължи. В Западна България облачността ще се разкъса, вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. В източните райони ще се задържи с умерен и силен северен вятър, в понеделник ще е облачно, на отделни места със слаби превалявания от сняг, а във вторник и там облачността ще се разкъсва и ще намалява.

Минималните температури ще са от минус 14° - минус 15° на места в Западна България до минус 3° - минус 4° по Черноморието, а максималните ще са между минус 5° и 0°.

През следващите дни вятърът ще отслабне, температурите ще се повишат слабо, но ще остане сравнително студено. По-значителна облачност и на места слаби валежи от сняг ще има в сряда.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.