Яйцата са източник на витамини A, D, E и K, както и на витамини от група В

Зимното натрупване на допълнителни килограми може да се регулира с подходяща диета. Намаляването на теглото е дългосрочен процес, който трябва да се основава на принципите на здравословното отслабване. Хапването на яйца може да помогне за постигане на желания ефект, пише полският „Interia“, цитиран от БГНЕС.

За постигане на искания резултат са важни балансираният хранителен режим, калорийният дефицит и физическата активност. Ето защо е необходимо да се осигури на организма необходимото количество калории, основни витамини и минерали.

Яйцата са източник на витамини A, D, E и K, както и на витамини от група В. Те също така осигуряват на организма биотин и фолиева киселина, както и фосфор, желязо, цинк и екзогенни аминокиселини.

Консумацията на яйца за закуска е особено препоръчително. Усещането за ситост не изчезва твърде бързо след консумацията им. Съдържащият се в тях протеин се усвоява много по-дълго, така че няма нужда от лека закуска или сладко или солено похапване през деня. Освен това яйцата са нискокалорични, така че е добре да се консумират от хора, които искат да отслабнат.

Съдържащият се в яйцата витамин D, който спомага за изгарянето на мазнините, може да помогне да се отървем от излишните килограми. Яйцата са богати и на желязо, което повишава работоспособността на организма. Това прави тренировката (ако тренираме) много по-ефективна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.