„Гледайте кой как гласува, а не какво говори”, призова той

„По време на нашето правителство бяха отпуснати средства за възстановяване на тези стадиони в Пловдив. Очевидно има някакво разминаване между очакванията на феновете и очакванията на строителя. Община Пловдив трябваше да действа по-решително и радикално. Един стадион трябваше да се построи за около 20 млн. евро, дори малко оскъпяване да има – да стигне до около 40 млн. евро”. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS бившият спортен министър от кабинета на ГЕРБ Красен Кралев. Повод за думите му е днешният призив от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към кмета на Пловдив да си подаде оставката. В отговор Здравко Димитров заяви, че не е назначен, че да се съобрази с думите му.

Димитров за исканата оставка: Избран съм от пловдивчани, не назначаван

„Вотът за кмет е мажоритарен, но Здравко Димитров нямаше как да спечели, ако не се бе явил от името на ГЕРБ. Виждате разликата, когато той бе кандидат на Реформаторския блок”, каза Кралев и изтъкна, че е привърженик на оперативната дисциплина.

Запитан дали ГЕРБ ще се опре на същите партньори – ДПС и „Български възход” и в следващия парламент, той каза, че първо трябва да минат изборите. „Не би трябвало да гледаме кой какво говори, а кой как гласува. Основната разделителна линия дали една политика е дясна или лява, е икономическата политика”, каза Кралев.

 „Аз съм убеден, че ние ще спечелим предстоящите избори. Тази коалиция между ДБ и ПП очевидно се прави от страх, защото ГЕРБ очевидно доминира, очевидно това, което ние гарантираме на България – стабилност, сигурност, спокойствие, хората го виждат”, обясни Красен Кралев.

Според него дори ръководствата на ПП и на ДБ да се обединяват, електоратите им имат доста сериозни различия.

"Макар че този парламент бе труден, моята лична оценка за това народно събрание е изключително висока", каза Кралев.

Димитров: Отиваме на избори да победим

За опита на Скопие да спре българите, които искат да отдадат почит на саркофага на Гоце Делчев по повод 151 години от рождението му, Кралев каза: "Многократно сме заявявали нашата позиция – по дипломатически път да се намали напрежението между двете държави. Има крайни настроения при нашите съседи. Би трябвало да намерим общ диалог, така че да честваме заедно и националните си празници, и нещата, които ни свързват, за да се преодолее това напрежение. Мястото на РС Македония е в Европейския съюз".

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook