В този район минава границата между САЩ и Канада

Необяснима тайнственост около летящите обекти, които сваля авиацията на САЩ. И изминалата нощ имаше такава ситуация. Неидентифициран обект е свален в неделя вечер от американски изтребители над езерото Хюрън. В този район минава границата между САЩ и Канада. Смята се, че е същият, проследен над щата Монтана и наблюдаван от властите от предишната вечер. За 10 дни случаите вече са четири.

След като генералите от авиацията отказаха да предоставят детайли, се появиха всякакви невероятни варианти. Пентагонът дори каза, че засега не изключва извънземен характер на летящите обекти.

За три дни американски изтребители свалиха три неидентифицирани летящи обекта. Снощи над Големите езера. Преди това над Аляска и канадския щат Юкон. Последните три обекта са по-малки от големия китайски балон от миналата седмица. Всичко останало, остава неясно.

„Нямаме повече детайли за описанието, възможностите и произхода на сваления обект”, каза ген. Патрик Райдър, говорител на Пентагона.

Мистерията се задълбочи, когато в разговор с журналисти, командирът на противовъздушната отбрана не отхвърли възможността за извънземен произход на летящите обекти.

„Ще оставя на разузнавателната общност и на контраразузнаването да установят това. На този етап не съм изключил нищо”, каза ген. Глен Венхърк, командир на противовъздушната отбрана на САЩ.

Това предизвиква всякакви реакции. От критики към администрацията, че плаши гражданите с излишна тайнственост, до забавни коментари в социалните мрежи, че извънземните са дошли на Земята с балони. Китай призна, че големия балон от миналата седмица е негов и настоя, че такива неща всъщност се случват често.

„Незаконното навлизане в чуждо въздушно пространство от балони на Съединените щати е често срещано. Само миналата година, американски балони на голяма височина влязоха във въздушното пространство на Китай над 10 пъти”, каза Вън Вънбин, говорител на външното министерство на Китай.


От Вашингтон казаха, че твърдението на Пекин за американски балони не е вярно. А след като повтори, че балонът от миналата седмица е влязъл над американска територия по погрешка, Китай добави, че не знаят какви са следващите три, по-малки обекти свалени от американците.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.