Два нови политически проекта се включват в надпреварата

Остават два дни до края на регистрацията за предсрочния вот. До момента в ЦИК документи са подали общо 9 партии и 3 коалиции. Нов политически проект с вече познати лица излиза на сцената.

Политическите партии и коалиции не бързат с регистрацията и голяма част от тях чакат последния момент, за да подадат документи. Срокът изтича на 15 февруари в 17 часа. Днес събрани подписи в ЦИК внесоха ДПС, „Възраждане” и коалиция „Левицата”, която обедини бивши знакови лица от БСП.

Петкова: Обединението на ДБ и ПП се регистрира утре за предсрочния вот

Друг нов политически проект пък събира бивши кадри на „Има такъв народ”. Ден преди изтичането на крайния срок за регистрация, на политическата сцена се появява коалиция под името „Заедно”. Нейни основатели са бившият председател на Народното събрание Ива Митева и още един бивш член на партията на Слави Трифонов, в момента финансов съветник на служебния министър на финансите - Любомир Каримански. Преди официалното представяне утре, от новия политически проект отказват всякакъв коментар, включително дали ще се включат в битката още за следващия парламент. 

Още с подаването на документите за участие в изборите, ДПС си поставиха задача – редовно правителство. Те обаче са  категорични, целта не може да бъде изпълнена без участието на останалите партии. Ключът бил диалогът.

БНБ ще отпечатва бюлетините за вота на 2 април

„Възраждане”, от своя страна, смятат, че могат и сами, като очакват да получат управленско мнозинство. И нямат намерения да участват в коалиции, освен ако не намерят съмишленици по идеи.

Новото ляво, в лицето на коалиция „Левицата”, тръгва с нагласата не да разединява, а да събере тези, които вече не искат традиционното.

„Продължаваме Промяната” и „Демократична България”, които вече заедно ще се борят за вота на избирателите, избраха 14 февруари като дата, на която да подадат документи за участие. От ГЕРБ все още не съобщават дали ще изчакат последния срок. Информация все още няма и от „Български възход”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.