Те събраха 9999 подписа

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за съвместно участие в изборите на 2 април, като внесоха 9999 подписа.

След внасянето на документите съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков припомни написаното на сградата на Народното събрание, че съединението прави силата и коментира, че днес вкарват истински смисъл в това, за да имат силна група на реформаторски сили в следващия парламент, така че най-накрая надеждата на всички българи да стане реалност. "Вярваме, че надеждата заедно ще можем да я постигнем. Заедно, не само ние, но и цялото гражданско общество", подчерта Кирил Петков. 

Според съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов България трябва да тръгне напред. "Нашата коалиция трябва да получи мандат да управлява, да налага условия, да налага дневен ред и да провежда реформи, а за това се изисква голяма политическа сила. Призивът ни към всички български граждани е "подкрепете ни, защото иначе България ще продължава да тъне в това безвремие", заяви той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.