Заподозряната беше задържана преди няколко месеца, но сега отново е на свобода

На 15 февруари жена е нападната от напълно непозната в столичния квартал „Младост”, докато чакала на светофар в колата си. През януари NOVA разказа за поредица от случаи, при които жена напада други жени без причина. Тогава нападателката беше задържана.

Две от потърпевшите, станали обект на новите атаки, разказаха в ефира на „Здравей, България”, че не са провокирали с нищо агресията срещу себе си. „Бях в автомобила си. Прибирах се от работа на 15 февруари. Видях жена на средна възраст, която не пресичаше, където трябва. Изчаках я да премине, но когато стигна до колата ми, тя отвори вратата. Аз започнах да дърпам вратата, за да я затворя”, твърди Миляна.

По думите ѝ преживяното било голям шок, но не е подавала сигнал в полицията.

„Преди няколко месеца паркирах пред блока си. Когато тази жена ме видя, се качи на предния капак и започна да ме обижда с вулгарни епитети. Докато блъскаше по предното стъкло, аз звънях на спешния телефон 112. Тази жена е познайница на целия район”, посочва и друга потърпевша - Надежда.

От полицията казват, че нападателката е била задържана преди месеци, но отново е на свобода, тъй като прокуратурата е отказала да издаде заповед за въдворяване, докато не излязат назначени психиатрични експертизи.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.