Темата коментира адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки”

Очевидно прокурорите на европрокуратурата напускат един по един. Започвам да се питам дали се чувстват прокурори на Лаура Кьовеши, или на българската прокуратура и на главния прокурор Иван Гешев. В тази процедура всеки е поел ангажимент и е имал собствено желание да се включи. Странно е, че някои година, а други – и по-скоро, се отказват от тези постове. От поведението им излиза, че нашата прокуратура се опитва да прати хора в европейската прокуратура, които да останат лоялни изцяло към българската. Това заяви в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки”.

"В България има над 120 активни разследвания, има сграда, Европейската прокуратура се случва", каза още Величков и веднага даде пример с поведението на излъчените европрокурори.

„Вече се замислям дали част от избраните български европрокурори наистина се влагат в тази работа, или по-скоро отбиват номера”, каза адвокатът и се мотивира с липсата на напредък по разследванията.

Велислав Величков припомни, че квотата за български европрокурори е 15, а в момента имаме едва осем.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook