Те идват от Франция

Зоологическата градина в София с нови попълнения. Това са два черни ягуара - братчетата Жан и Жак. Те идват от Франция, където до момента са живели с родителите си.

Така за първи път посетителите на зоологическата градина ще могат да видят черни ягуари. Животните са част от специалната програмата на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите.

Братчета ягуари само на година и половина, с черна лъскава козина и грациозна походка. От първия им ден в зоологическата градина грижите за тях поема Яна Даскалова.

“На външен вид са доста плашещи, защото са големи, но в много аспекти са подобни на домашната котка в начина, по който си общуват с теб и си играят”, казва Даскалова. 

Жан и Жак обичат да си похапват месо, пилешко, телешко, конско, жива риба. Задължително имат един гладен ден в седмицата, който обикновено е неделя.

Две години минават докато София получи екзотичните животни. Време, в което зоологическата градина доказвала, че освен желание, има и условия да гледат големите котки.

След като на достолепна възраст си отиде емблемата на зоологическата градина - Артайда, до лятото се очакват два слона от Германия, които отново да радват посетителите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.