Четири пожарни екипа и автоматична стълба се бориха, за да спасят сградата

Голям пожар в Северната индустриална зона на Пловдив вдигна на крак пожарна и полиция тази сутрин. Огънят обхвана триетажно производствено хале за обработка на облекла. Десетки работници бяха евакуирани. Пламъците, които се виждаха от километри, изпепелиха покрива и част от втория етаж на сградата.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Огънят е тръгнал от втроя етаж на сградата, където имало складиран дървен материал за котелното помещение. Пламъците са обхванали целия етаж и бързо са обгърнали покрива на триетажната сграда. 

Пожарът избухва около 9.30 тази сутрин. Първи огъня забелязал Цветан Янчев. „Видях силни пушеци със задимяване. Много боклуци се струпват тук. Когато погледнах, видях, че гори сградата, зданието, което е зад нас и към 9.29 подадох сигнала”, спомня си мъжът.

В горящото предприятие за преработка на облекла имало 12 работници. „Ние си работим. От съседна фирма дойдоха и ни казаха, че покривът гори. Ние имаме табло, по което се евакуирахме навън. Съобщихме на управителя на фирмата и всички излязохме тук на сборния пункт. Уплашихме се, разбира се, че се уплашихме. Пушек страшен беше навън, черен”, казва Гинка Караджова, която работи в предприятието.

На място веднага пристигат четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Силното задимяване и липсата на хидранти с вода в района сериозно затрудниха гасенето. Близо 4 часа продължи борбата с огнената стихия. Сградата е застрахована, заяви пред NOVA собственикът на предприятието. Щетите тепърва ще се изчисляват.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.