Образувани са 13 досъдебни производства за купуване на гласове

18 души задържани при акции срещу купен вот и битова престъпност. Специализирани операции през днешния ден се проведоха в Сливен, Нова Загора и Хасково. 

Остават две седмици до предсрочните избори, а акциите на полицията продължават. Резултатът от днешния ден - На конкретни адреси униформените откриват копия на лични карти, списъци с имена, голяма парична сума, както и наркотици. Иззети са и фалшификати на стоки.

Акция срещу купения вот и битовата престъпност в Сливен и Нова Загора

Квартал “Шести” в Нова Загора осъмна с полицейски блокади и арести. Адреси бяха претърсени и с полицейско куче. Така органите на реда се натъкват на наркотици. Трима души са задържани за притежание на дрога. Освен битовата престъпност, на прицел бяха и предизборните нарушения.

“В Сливен от адрес са задържани двама, а в дома са намерени списъци с лични данни, 11 000 лв. и злато. На претърсен адрес в Нова Загора е задържан един човек. Там са намерени лични документи и копия на лични документи”, каза ст. комисар Димитър Кикьов. 

Образувани са 13 досъдебни производства за купуване на гласове, заяви вътрешният министър, като с всеки изминал ден броят им се увеличава.

Спецакция в Хасково, има задържани

“Като говорим за купуване на гласове не си представяйте хора с куфари и чанти, които вървят и раздават пари. Изключително изобретателни станаха хората, които искат да манипулират вота. Започват корпоративни практики по убеждение на служителите, има изчисления колко гласа му трябват, за да стане от десети в една листа първи”, каза в ефира на NOVA вътрешният министър Иван Демерджиев. 

Петима задържани и в Хасково. Арестуваните са се занимавали с наркотици и фалшиви стоки. Проверени са пунктове за черни и цветни метали, автоморги, заложни къщи, заведения и търговски обекти. Иззети са 500 фалшификата на стоки на известни марки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.