Те гостуваха в "Твоят ден" по NOVA NEWS.

„Антиелитарните настроения в обществото се задълбочават, те са видими, зад тях стоят системни, структурни причини, които са много дълбоки. Няма идея в партиите на традиционния елит какво да правят в тази ситуация, затова партии като „Възраждане“ успяват да се мобилизират“. Това каза политологът Страхил Делийски в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Арман Бабикян, пиар експерт, каза че статуквото при нас и в Европа е много различно. Той посочи, че достойнството не работи в политиката в България. Антикорупционната война се измести от нещата, които промениха цяла Европа, допълни той. Бабикян, обаче, подчерта че тези две неща са свързани. „Част от корупцията е свързана хората, които представляваха чужди национални интереси в България. Имаме прокуратура, която не си мръдна пръста“, заяви експертът.

Делийски е на мнение, че антикорупционната политическа програма вече не може да мобилизира значими части от българското общество.

Повече от разговора гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.