Актьорът е посланик на добра воля на УНИЦЕФ

Холивудската звезда Орландо Блум, който е посланик на добра воля на УНИЦЕФ, се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев.

"Проведох среща с посланика на добра воля на УНИЦЕФ Орландо Блум и с целия екип на УНИЦЕФ. Той работи в тази област от дълго време и по много смислен начин. Знае какво донесе тази агресия, колко мащабни трябва да бъдат усилията на света, за да я спре, да възстанови Украйна след войната. Обсъдихме възстановяването на страната ни, училищната инфраструктура. Благодарен съм за тази помощ. На екипите ни бяха възложени да работят в няколко области. По-специално, за връщането на нашите деца, които бяха насила отведени в Русия, и създаването на бомбоубежища", заяви украинският президент. 

Междувременно стана ясно, че украинските сили са отблъснали около 50 атаки на руски части в различни участъци на фронта в източната част на страната. Нападенията са били съсредоточени около градовете Лиманск, Бахмут и Авдеевка, съобщават от генералния щаб в Киев, според който руските части са понесли тежки загуби.

Москва пък твърди, че украински дрон е бил свален от противовъздушната отбрана край руския град Киреевск, на около 400 км от украинската граница. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.