Решението е заради удължаване на срока за временна закрила до 4 март 2024 г.

Служебното правителство „Донев” одобри допълнително 250 000 лв. за бюджета на Министерството на здравеопазването през настоящата година. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет. Средставата ще бъдат използвани за функционирането на контактния център към Правителствения информационен портал за Украйна.

Приемането на това решение се налага поради удължаване на срока за предоставяне на временна закрила до 4 март 2024 г. и необходимостта от продължаване на дейността на контактния център за връзка с пристигащите от Украйна лица, както и осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на дейността на контактния център през 2023 г.

С проекта на акт се предлага да бъде одобрено допълнително финансиране с цел предоставяне на авансова субсидия на Българския Червен кръст за обезпечаване на дейности за периода март - декември 2023 г., обясняват от кабинета.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.