„Без нас не може да има правителство”, категоричен е Бойко Борисов

ГЕРБ отново предлага Росен Желязков за председател на парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов. Номинацията за зам.-председател на Народното събрание ще бъде Росица Кирова.

„Всички заклинания, че не може да се направи едно или друго правителство - допълнително влошават кризата, допълнително изправят страната пред непоправими последствия. Ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет”, подчерта той.

Борисов: Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии

„Трябва да проявим разум, съгласие и търпимост. Единственото стабилно и дългосрочно правителство е между двете големи коалиции. По същество, ние имаме еднакви виждания на 99% в програмите си”, заяви още лидерът на ГЕРБ. 

„Без нас не може да има правителство. Поставяме България над всичко, искаме с нас да се отнасят с уважение”, заяви още той. И добави, че очаква в следващите дни повече разум и мъдрост от политическите партии, в противен случай ще отидем на избори без бюджет.

Борисов: С търпение се постига много повече, отколкото с инат

Борисов добави: „Възраждане” покачват резултата си и с цялото си самочувствие казват, че могат да търпят, докато не станат първи и да имат самостоятелно правителство - не, че ще се случи. ИТН казват, че в парламента ще играят ролята на държавен и партиен контрол, ОТК. ДПС са готови да управляват винаги. Оставаме ние и колегите от ПП”.

Председател на групата на ГЕРБ в 49-ото Народно събрание ще бъде Десислава Атанасова, а зам.-председатели - Деница Сачева, Теменужка Петкова и Росен Христов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.