Състезателката пропусна световното в Индия заради бъбречна криза

Станимира Петрова е световна и европейска шампионка по бокс. Тя пропусна световното първенство в Индия заради бъбречна криза.

„Даже не успях и да играя. Още на първия полет направих бъбречна криза, доста тежко беше пътуването. В Дубай имахме престой 5 часа. Там директно ме посрещнаха с линейка и бях в спешното отделение. След това в Индия всичко продължи. Отидохме в болница и се оказа, че имам 2 камъка и се наложи оперативното им премахване”, разказа Станимира Петрова.

За Световното е била отлично подготвена. „Даже не съм сигурна, че някога съм била чак в такава форма и вярвах, че наистина мога да победя всички”, обясни още състезателката.

Предстоят ѝ Европейски игри през юни месец в Полша. „Те ще са първата квалификация за бокса. Там ще участваме четири момичета. В категория 50 кг. ще се конкурират две от момичетата. Аз съм на 54 кг. И се надяваме на четири квоти”, разказа състезателката по бокс.

В колекцията ѝ липсва само медал от Олимпийски игри.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.