В нея участват педагози от цялата страна

Инициативата „Добрите практики на фокус” отличава иновативни преподаватели от цялата страна. Това е второто издание на конкурса.

„Това е една шестмесечна инициатива, в която ние събираме добри педагогически практики от цяла България, описваме ги в материали и статии, разпространяваме ги и всичко завършва в едно събитие в края на този месец, когато с колегите ще можем да се срещнем на живо, да споделим своите практики за различни работилници, да обменим опит за най-различни дейности”, обясни Борислава Данева, експерт в „Заедно в час”.

Инициативата е стартирала през ноември миналата година, а краят ѝ е бил поставен през февруари 2023 г.

„Сега трескаво се оценяват и се гласува от публиката. Всички могат да гласуват на сайта prepodavame.bg за своите фаворити. Има критерии и те са свързани с това практиката да е доказано ефективна и да е целенасочена. Да адресира конкретно предизвикателство, нужда или проблем, които срещат учениците, а да не е самоцелно”, допълни Борислава Данева.

Гласуването продължава до 21 април.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.