Животното захапало жената за ръката

Поредно нападение от куче от бойна порода над човек. На 19 април, малко след 20:30 ч., куче от породата кане корсо напада йоркширски териер и собственичката му в столичния квартал „Младост”.

За случая Деница Иванова-Мутавчиева разказа първо в социалните мрежи. По думите на жената единствено бързата ѝ реакция е спасила живота на домашния ѝ любимец, в резултат на което тя има рана на ръката.

Куче нападна и уби стопанина си в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Деница разказа, че се разхождали вечерта с мъжа ѝ. Той минал пред нея, между колите, за да се разминат с двете кучета. Те обаче започнали да лаят, а стопанката на кане корсо не успяла да го удържи.

„Самото куче я повлече. Първият път не успя да ме настигне, но втория успя. Бях вдигнала кученцето. Мъжът ми изтича, хване го и го дръпна от мен”, разказа Деница.

Голямото куче обаче я захапва в областта на трицепса и лакътя. Деница била дебело облечена и дрехите я спасили от по-тежки наранявания.

Собственичката на кане корсото не се извинила, нито се скарала на животното.

„Каза само, че никога не е правил така и че само ме е одраскал”, коментира Деница. Тя веднага си е извадила медицинско и е подала сигнал в полицията.  

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.