В района на Стара Загора полицаи са им подали сигнал да спрат, но каналджиите не са се подчинили

Отново гонка между полицията и нелегални мигранти на магистрала „Тракия”. В стара бракувана линейка са били скрити 23-ма души. Каналджиите - мъж и жена, са задържани и вече са им повдигнати обвинения. В опита си да избягат, те влезли в село Труд и спрели линейката точно пред полицейското управление.

Мъжете, превозвани в линейката, по първоначална информация са афганистанци. „Установени са още в района на Стара Загора, спрени са безопасно в района на Пловдив. Освен оперативната информация, хората вътре са били достатъчно много, за да направят впечатление на преминаващите оттам други граждани, които са сигнализирали също”, коментира вътрешният министър Иван Демерджиев.

Каналджиите не се подчинили на полицейски сигнал да спрат и отбили към село Труд. Последвала гонка с униформените. В центъра на селото, точно пред полицейския участък, линейката е изоставена, а каналджиите избягали. Задържани са минути по-късно.

И двамата са от София и са криминално проявени. „Мъжът е на 32 години, с няколко криминални прояви за извършени различни престъпления - кражби, държане на наркотични вещества, управление на моторно превозно средство под влияние на наркотични вещества. Жената е криминално проявена за извършени кражби в миналото”, уточни ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОДМВР - Пловдив. Двамата задържани вече са с повдигнати обвинения.

Въпреки, че и преди е имало такива случаи, трафикът на мигранти в автомобили със специален режим на движение е по-скоро изключение, отчитат от МВР. По данни на полицията  нелегалните пътници най-често се крият в специално изградени тайници, за да стигнат от Турция през България до Сърбия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.