Вижте версиите на двете страни в конфликта

Счупени охранителни камери, срязани гуми, връзване на незаконно електрическо табло - това са малка част от междусъседските войни в столичния квартал “Бенковски”. За проблемите сигнализираха зрители на NOVA.

По думите на Камен Димитров вече 25 години той и семейството му са тормозени от своите съседи. Последният случай е от 20 април, когато мъже чупят две охранителни камери в двора на Камен. Той разказа за това в социалните мрежи.

„Когато проверявах записите от охранителните ми камери, видях как едно лице се катери по оградата, реже кабелите, след което чупи устройствата. Предадох записите на полицията, която установи и задържа трима души. Един от тях е мой съсед, с който имаме проблеми от години и който е причината да сложим камери”, разказа Камен в ефира на „Здравей, България”.

„През годините тези съседи ни притесняват по различен начин. Става въпрос за изхвърлени отпадъци в двора. Дори се бяха закачили незаконно към нашето електрическо табло”, разказа майката на Камен - Евгения.

„Отричам да съм замесен в случая със счупените камери. Многократно от електрическата компания са идвали и са установявали, че не съм се прикачил към тяхното табло. Няма доказателства да съм замесен и в случая с камерите. Да, бях задържан, но полицията ще установи със сигурност кой е виновникът”, заяви Методи, посочен от Камен и майка му като човека, който ги тормози.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.