Социалният експеримент се провежда в центъра на София

"Стъклената клетка" – невиждан социален експеримент в центъра на столицата. Ултрамаратонецът Краси Георгиев се предизвиква да опита изолацията на съвременния човек.

Той ще прекара в клетката две седмици, като разполага единствено с пътека за тичане и легло.  Неговата цел е да се съберат средства за каузата "Превенция на зависимостите". Социалният експеримент е първият по рода си в България, а може би и в Европа.

 

 

"Това предизвикателство ще бъде повече психологическо. Аз съм затворен в една клетка пред вички, няма да имам това време за себе си, което имам вкъщи", разказва Георгиев. Веднъж на ден, в рамките на 30 мин, той ще отговаря на въпроси на хора, които се интересуват от неговата кауза и ще приема техни предизвикателства.
 

Експериментът ще бъде проследен в реално време в канала на NOVA NEWS със специални студия всеки вторник и четвъртък от 15.30 часа с водещ Василена Гръбчева, както и с ежедневни репортажи в "Здравей, България" и NOVA NEWS.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.