Все още не е ясно кой е позвънил на светия отец

Папа Франциск днес прекъсна седмичната си аудиенция на площад "Свети Петър", за да проведе телефонен разговор, като накара събралите поклонници да го чакат повече от минута, предаде Ройтерс.   Помощник на понтифика му подаде мобилен телефон и даде знак на човек, който трябваше да чете от подиума, да изчака.

Пресслужбата на Ватикана, която обикновено не коментира частните разговори на Франциск, не отговори на запитвания относно телефонното обаждане. 

Подобни инциденти са се случвали и преди, въпреки че 86-годишният глава на Римокатолическата църква е критично настроен към мобилните устройства и е предупреждавал вярващите да не се пристрастяват към тях. 

През 2021 г. имаше поне два сходни случая, при които в края на общи аудиенции Франциск се извини и отиде да разговаря по телефона. Свещеници, наредили се на опашка, за да го поздравят, трябваше да изчакат светия отец да свърши с разговорите си. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Николай Велев, БТА