Коментар на Асен Григоров и доц. Милен Иванов

“Общо взето в държавата текат два големи процеса. Единият е привидно легитимен политически процес – водят се преговори за съставяне на кабинет. Има спорове и въпроси като да имат ли ГЕРБ министри или не. Това е видимата и законната част на нещата. Върви и втори много силен сюжет, започнат от главния прокурор още преди първия мандат. Той тръгна с излизането на едни записи, за които се твърдеше, че един от хората, които говорят, е бизнесмен, известен с прякора Къро. Той изглежда, че е бил застрелян в друга държава вчера”.

Петков: Политици от ПП-ДБ са били записвани от службите и „дълбоката държава”

Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът Асен Григоров, коментирайки изнесената на председателя на ПП Кирил Петков информация, че политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и партийните офиси, както и по време на Изпълнителен, Национален съвет и срещи в Народното събрание. Като инструмент за това Петков посочи, че е използван „емоционално нестабилен политик” - Радостин Василев. 

„Докато не чуем очаквания запис няма как да направим съответните изводи. Дали това е българският „Уотъргейт” или става дума за солова акция на един обиден депутат. Той се е движел като доверено лице в политическата централа. Той може да сложи каквото си поиска. Това, че не е на записа, не означава, че не го е реализирал той”, посочи от своя страна бившият  зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.