Това коментира той в кулоарите на парламента

„Това, което мога да кажа, е, че виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството. Мисля, че е ясно, че има причини за това”, каза пред журналисти в парламента Николай Денков от „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

По думите му голямо е разделението за това накъде ще тръгне България през следващите години и залогът също е голям. „Аз мисля, че това, което каза Петков, е достатъчно ясно”, посочи Денков, визирайки изявлението за записваните политици от ПП-ДБ.

Борисов за твърденията за записи на депутати: Целта е да не се състави правителство

В отговор на въпрос той каза: „Нека да видим какво ще каже г-н Василев днес. Това, което разбрахме, е, че се е похвалил той лично, че с него има институции, както и хора от криминалния контингент, които всъщност това ги интересува”, добави Денков. 

„Ще се опитаме да минем, доколкото е възможно, спокойно през тези препятствия. Мисля, че и г-жа Габриел има желание да има краен резултат, но няма да е лесно“, коментира още Денков.

Попитан дали смята, че изнесеното ще повлияе на авторитета на парламентарната им група, Денков каза, че винаги е бил на принципа „прави каквото трябва, да става каквото ще“. „Дали ще повлияе, или не – зависи как ще чуят и прочетат хората това, което се изнася”, добави той. 


Денков коментира и гласуването вчера в Правна комисия. „Освен имената, е много важно да видим дали този кабинет би могъл да работи нормално”, посочи той. И припомни, че първото им усилие е било да направят законодателна програма. „Тогава ГЕРБ-СДС, лично Борисов, казаха, че ще приемат на сто процента „Крумовите закони“, посочи депутатът.

Петков: Политици от ПП-ДБ са били записвани от службите и „дълбоката държава”

По думите му вчера в Правната комисия е станало нещо доста различно - били са осакатени буквално част от текстовете. „Ако отново започнем да подменяме текстовете, започнем да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска правосъдна реформа, аз не знам дали бих искал да продължавам в тази посока”, подчерта Денков.

Депутатът отбеляза, че много пъти е казвал, че едно правителство и парламент трябва да работи, за да постигне определени цели и да решава задачи. По думите му, ако задачата е да се оправи правосъдната система, това осмисля съставянето на правителство. „Аз не искам да бъда лице, зад което ще направим отново подмяна на промените, затова е изключително важно законодателната програма да върви по начина, по който беше планирана”, е мнението му.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Теодора Цанева, Никол Николова, БТА