Депутатът коментира ситуацията от последните дни във Facebook

Народният представител от ГЕРБ -СДС и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Делян Добрев смята, че дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, „Демократична България“  и „Има такъв народ“ е възможен вариант за изход от създалата се ситуация- замразяването от ГЕРБ на преговорите за съставяне на правителство, резултат от оповестените записи от Национален съвет на „Продължаваме промяната“. 

В пост във Facebook Добрев пише: 

„ След първоначалния шок и ужас от разговора на измамниците, идва ред трезво да помислим какви са вариантите. Според мен те винаги са били два:

Вариант I: 
Дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН. 
Плюсове: Стабилно мнозинство от 142 депутата, 100% съвпадение на приоритите и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата на ПП...
Минуси: Не виждам.

Вариант II:
Избори. 
Плюсове: Партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието. Истинското наказание/възмездие в политиката го дават избирателите и аз нямам съмнение, че ПП ще си получат заслуженото.
Минуси: Шести поредни избори, още няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата и др. 

От много време твърдя, че ключът към решаване на парламентарната криза се държи не от Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ или Слави Трифонов, а от Христо Иванов. И това е факт не само в това събрание. Така беше и в предишното, най-вероятно ще е така и в следващото, посочва още в поста си Добрев. 

По думите му е време ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност.

„Не могат повече да се крият зад коалиции с ПП (партия за която от ДБ са били винаги наясно, че е сбирщина от измамници, жадни за власт). Настават мъжки времена. Време е да се прояви кураж, държавническо поведение и отговорност към избирателите! 

P.S. И още нещо! Ако въпреки всичко, все пак се сформира някакъв Франкенщайн с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ“, заявява още в позицията си в социалните мрежи Делян Добрев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Източник: Маргарита Колева, БТА