Клипът предизвика вълна от коментари в социалните мрежи

Клип с неадекватно шофиране набра популярност в социалните мрежи в неделя. Свидетели сигнализират, че водач кара в насрещното и избутва автомобили, като няколко пъти е на косъм да се удари в някой от тях. Останалите водачи веднага подали сигнали в „Пътна полиция”. Нарушителят е установен. Пробата му за употреба на алкохол се оказала положителна. Дрегерът е отчел 2.62 промила. 

Млад шофьор помете паркирани автомобили в Ямбол (ВИДЕО)

„В неделя следобед се прибирахме със съпругата ми от село Славяново към Хасково, където живеем. След Малък извор, в посока Корен се опитах да изпреваря тъмносин автомобил, който криволичеше по пътното платно. Съпругата ми ме помоли да карам след него. В продължение на километри този шофьор криволичеше и буквално застрашаваше останалите водачи на пътя. Аз подадох номера на автомобила на спешния телефон 112”, разказа в ефира на „Здравей, България” Радко Кьосев – човекът, заснел клипа с опасното шофиране.

Полицията е установила водача, който е открит да спи в жилището си в Хасково. Ще му бъдат съставени няколко акта. Предаден е на прокуратурата, която ще прецени какво наказание да му наложи.

24 часа по-късно автомобилът е със свалени номера пред дома на рисковия шофьор, а самият той твърди, че не си спомня всичко от вчерашния ден.
 
„Пих една чаша ракия на село. Не се чувствах пиян. Съжалявам много за станалото”, каза Ахмед Хасан.

Бившата му жена признава, че и преди е пиел доста, като това е и причината за раздялата им.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.